The Medic can also use restoration to negate the effect of the Defiler's plague on more expensive units. Optical Flare can be https://www.levitradosageus24.com/ viagra online sildenafil used against friendly units to block the effect of Parasite.

Den som inte är medvetslös kan arbeta

Debatt 2010-09-14 13:00:06 Visningar: 2 810 Anmäl nyheten

Foto: Video från YouTube


Sedan 1 juli 2008 ska rätten till sjukpenning och sjukersättning, med vissa undantag, värderas utifrån arbetsförmågan relaterat till hela den nationella arbetsmarknaden inklusive anpassade arbeten. Problemet är att det saknas en juridisk eller medicinsk definition för vad arbetsförmåga mot hela den nationella arbetsmarknaden innebär. För den sjuke innebär det att sjukpenning eller sjukersättning riskerar att avslås inte för att man faktiskt är frisk utan eftersom begreppet är så luddigt att försäkringskassan i princip alltid kan hävda att det finns en arbetsförmåga. Regeringsföreträdare hävdar ofta att den som är sjuk inte ska arbeta - men det man glömmer att tala om är att definitionen av vad som anses vara sjukdom har bytts ut. Den som får avslag på ansökan om sjukpenning eller sjukersättning anses således arbetsför och måste omedelbart gå tillbaka till arbetet eller anmäla sig på arbetsförmedlingen för att inte förlora sin sjukpenning grundade inkomst (SGI). Den som förlorat sin SGI kan inte åter få sjukpenning eftersom dagersättningen då blir noll kronor.

Anna Hedborg kom 2009 med sin slutrapport i arbetsförmågeutredningen som hon presenterar så här vid en utfrågning. Hon argumenterar där att alla som inte är medvetslösa har arbetsförmåga, oavsett tex ångest eller smärta.

Tusentals sjuka utförsäkras på detta sätt och lämnas helt utanför sjukförsäkringssystemet. Många av dem förlorar också sina anställningar eftersom de efter friskförklaringen har icke godkänd frånvaro från arbetet.

Följ kommentarerna vi rss

Kommentera
Insänt av

Lämna tomt om du vill vara anonym

Har du inget konto? Då kan du skapa ett HÄR
Har du ett konto så är det bara att logga in här

Ulla Brith,
Vi i Resurs är mycket medvetna om att socialdemokraternas kampanj att få ned ohälsotalet 2005-2006 innebar att många råkade illa ut. Problemet nu är att sjukförsäkringen totalt har underminerats så att ingen av oss kan vara säkra på om vi faktiskt får sjukpenning om vi drabbas av sjukdom eller olycka. Försäkringskassan kan pga de nya reglerna i princip hävda att vem som helst som inte är medvetslös har arbetsförmåga. Lika illa är att alliansen helt vägrat att lyssna på kritiska remissinstanse

Jenny Fjell 2010-09-19 08:59:47 Anmäl

I mitt fall var det inte alliansen utan socialdemokraterna som såg till att jag och många fler utförsäkrades för att få bättre satestik inför valet 2006, Som jag ser det blir det alltid motstånd när någon försöker rätta till det som sossarna gjort under deras långa tid , med bidrag till alla oavsett om dom kan arbeta eller inte arbeta, alla är rädda för omorganisationer för "tänk vad hemskt" att få börja arbeta och kunna försörja sig själv. Verkligheten är hård när den drabbar oss, men den kan bli bättr

Ulla-Brith Lennartsson 2010-09-18 15:54:39 Anmäl

Välkomna till det s.k. MÅNGKULTURELLA SAMHÄLLET!!!
- med en absolut NOLL-SOLIDARITET inom den etniska nationen.
Men detta är bara början...
Nästa steg tar löneslaveriet till A NEW WORLD ORDER. Och detta - förstås - under de självutvaldas ledning.
Fråga Fredde, Mona m.fl. vilka order de fått av exempelvis de hemlighetsfulla Bilderbergarna. Deras svar lär inte bli långa.
En konspirationsteori?
Javisst. Och en mycket sannolik teori dessutom. (Annars borde väl sanningssökande journalister ha bombarderat

Ingemar Lext / Parabellum 2010-09-15 02:00:39 Anmäl

ut försäkrad för sjuk för rehabilitering för frisk för sjukpenning.tack Reinfeldt och CO
EFTER 20 års arbete skall leva på socialbidrag.välkommen till alliansens välfärd

alliansens offer 2010-09-14 19:23:18 Anmäl

Jag tvingas arbetsträna 50 % med fem olika jobbiga sjukdomar. Tar stora doser värkmedicin för att orka gå dit överhuvudtaget. Ibland går det inte och då får man inte vara hemma anser Försäkringskassan som inte godkänner sjukdomen.

Sudden43 2010-09-14 16:10:53 Anmäl