The Medic can also use restoration to negate the effect of the Defiler's plague on more expensive units. Optical Flare can be https://www.levitradosageus24.com/ viagra online sildenafil used against friendly units to block the effect of Parasite.

"Läkarförbundet skyddar inte sina medlemmar"

Inrikes 2012-04-22 19:58:14 Visningar: 7 552 Anmäl nyheten

Foto: Video från YouTube


I en motion tillställd Läkarförbundets fullmäktige kräver läkaren Johan Lagerfelt att läkarförbundet ska agera för allmänläkaren och obducenten som uteslöts ur förbundet 1991.

Läkarna åtalades 1988 för mordet på Catrine da Costa 1984. De frikändes för mordet men i domskälen som ej går att överklaga stod det att läkarna styckat da Costa. Tingsrättens huvudvittne var allmänläkarens före detta fru som hävdade att parets dotter berättat att hon träffat da Costa och läkarna. Mötena skulle ha skett när dottern var 13-17 månader gammal.

Under åren har tingsrättens agerande kritiserats och det har ifrågasatts varför de fäste tilltro till mammans berättelse.

Fullmäktige kommer behandla motionen den 1 juni.

Lagerfelts text kan läsas här nedan.

Motion till Läkarförbundets fullmäktige 2012Fyra år i följd har jag motionerat om CS:s beslut från juni 1991 där våra f.d. kollegor Teet Härm och Thomas Allgén uteslöts pga förment inblandning i mordet och styckningen av Catrine da Costa, och samtliga gånger har motionerna avslagits. De angivna skälen har varierat men den gemensamma nämnaren har varit en total avsaknad av en fungerande moralkompass hos centralstyrelsen och fullmäktiges ledamöter.

Avsaknaden av moralstyrning har lett till olika förklaringar och undanflykter från CS, men den röda tråden under åren har varit den allt överskuggande viljan att sopa frågan under mattan. Att våra f.d. kollegor har friats från de groteska anklagelserna verkar ha gått ledamöterna förbi.

Uteslutningsbeslutet för drygt två decennier sedan är möjligen begripligt i ljuset av de stämningar som då rådde, men idag vet vi att de båda inte hade något att göra med vare sig mordet eller styckningen och att domen, inklusive deslegitimeringen och uteslutningen ur Läkarförbundet, baserade sig på det som av kriminologer har beskrivits som en av de sämsta mordutredningarna någonsin. Idag är det ingen vettig, insatt människa som längre tror att de båda hade någonting alls att göra med vare sig mordet eller styckningen.

Under de år som dramat pågick och därefter har läkarkåren, med några få undantag, både kollektivt och individuellt valt att ducka, i den mån man inte istället har följt med i hetsjakten. Läkarna själva har förgäves sökt upprättelse under alla dessa år men det juridiska etablissemanget har slutit leden och avvisat alla deras krav. Än mer skrämmande är emellertid att deras eget fackförbund, Läkarförbundet, har avstått från att, i enlighet med förbundets egna stadgar tillvarata och skydda sina egna medlemmar.

Men nu är det dags att ledamöterna uppbådar lite civilkurage, dammar av moralkompassen och tar ställning i ett rättsövergrepp som vida överstiger det s.k. Astrid Lindgrenfallet och som, till skillnad för detta, fortfarande pågår.

Läkarförbundet bör, utifrån det vi idag vet om fallet, uppvakta regeringen och socialstyrelsen med krav på återupprättelse och relegitimering för våra två kollegor.

Jag yrkar därför

att Läkarförbundets fullmäktige tar till sig motionen som sin egen och tillsätter en arbetsgrupp som agerar därefter.Johan Lagerfelt
Överläkare
Kumla

Filmklippet är ett avsnitt ur dramadokumentären "Styckmordet - Berättelsen om en rättsskandal" som sändes på SVT 2005.

Följ kommentarerna vi rss

Kommentera
Insänt av

Lämna tomt om du vill vara anonym

Har du inget konto? Då kan du skapa ett HÄR
Har du ett konto så är det bara att logga in här

Lagerfelt har haft samtal med justitieministern om rättsskandalen. Jag och andra Flashback-bröder hoppas att ministern vågar gå emot Rajs, Lindblad, Diesen och Hanna Olsson. Keep up the good work Johan!!!

AVFM 2015-11-03 08:20:42 Anmäl