The Medic can also use restoration to negate the effect of the Defiler's plague on more expensive units. Optical Flare can be https://www.levitradosageus24.com/ viagra online sildenafil used against friendly units to block the effect of Parasite.

Dan före dan

Utrikes 2012-05-05 16:10:54 Visningar: 538 Visa på karta Anmäl nyheten


- Aten 5 maj 2012

Gårdagskvällen (fredag) i Aten, var en ljummen för att inte säga varm, för att inte säga het kväll. Delvis på grund av det fantastiska sommarvädret men också därför att det var slutspurt för alla politikerna och deras kampanjer inför valet på söndag. Mycket folk på gatorna.

Under lördagen råder kampanjförbud, vilket följer på två veckors förbud mot opinions-mätningar. Men som sagt på fredagskvällen var det fritt fram och man hade bland annat riggat upp ett podium som korsade stora vägen upp mot Akropolis. Platsen ockuperades i protest mot alla nedskärningar. Upp på podiet äntrade den nytillträdde ledaren för socialistpartiet Pasok, Evangelos Venizelos.

- På söndag avgörs om vi stannar i Europa och i eurosamarbetet, eller om vi ska föra landet mot konkurs och det grekiska folket in i utbredd fattigdom, menade han.

Det drog samtidigt fram olika grupperingar i hela stan med flaggor och skyltar och det ströddes pamfletter som konfetti. Jag har talat med ”greken på gatan” och en hel del taxischaufförer och samtliga har sagt att de inte tänker rösta alls, vilket då ger en något annan bild än den som förmedlas av de ivriga valarbetarna och politikerna som skriker sig hesa.

Besvikelsen på politikerna och därmed förtroendet för dem verkar ha nått en bottennotering.

Det finns gott om hemlösa i Aten och jag talade med en av dem, en kvinna i 65-års åldern. Hon satt utanför ett av snabbköpen och räckte fram sin hand i förhoppningen att få något. Hon berättade sorgset att hon saknade familj och bostad och visade sitt inflammerade och kraftigt uppsvällda vänsterunderben. Hon saknade skor och naglarna på tårna spretade som fågelklor. Så vitt jag kunde se hade hon inget missbruksproblem. Hon var helt enkelt bara en utslagen människa utan hopp. Polikerna viftade hon bara lojt bort som om de vore ett skämt.

Missnöjet och de ekonomiska åtstramningarna har i sin tur också här, precis som i många andra av Europas länder skapat grogrund för främlingshat och invandrarfientlighet och därmed gett spelrum för partier, högerextrema partier. Här i Grekland kallar de sig ”Gyllene gryning”. I valet 2009 fick detta parti, med ett förvridet hakkors som symbol, 0,2 procent av rösterna. I de senaste opinionsmätningarna ligger de på drygt 5 procent, vilket kan ge 14 av 300 mandat i parlamentet.

I morgon är det valdagen.


Text/bild Bennie Åkerfeldt

Följ kommentarerna vi rss

Kommentera
Insänt av

Lämna tomt om du vill vara anonym

Har du inget konto? Då kan du skapa ett HÄR
Har du ett konto så är det bara att logga in här