Ryssland skickar 11 krigsfartyg ner till Syrien

Utrikes 2012-07-13 14:52:11 Visningar: 362 Anmäl nyheten

11 ryska krigsfartyg på väg till Syrien

Foto: 11 ryska krigsfartyg på väg till Syrien


Moskva - Ryssland sade på tisdagen att det hade skickats en flottilj av 11 krigsfartyg till östra Medelhavet, av vilka en del skulle lägga till i Syrien. Det skulle bli den största uppvisningen av rysk militärmakt i regionen sedan den syriska konflikten inleddes nästan 17 månader sedan. Nästan hälften av fartygen kunde bära hundratals marinsoldater.

Tillkännagivandet verkade avsedd att punktera Rysslands strävan att positionera sig som en alltmer avgörande maktfaktor att lösa upproret i Syrien, Rysslands sista allierade i Mellanöstern och hem till Tartus, dess enda utländska militärbas utanför den tidigare Sovjetunionen. Tillkännagivandet kom också en dag efter Ryssland sagt att det var dags att stoppa nya leveranser av vapen till den syriska militären tills konflikten lugnat ner sig.

Ryssland har ibland sänt örlogsfartyg på manövrar i östra Medelhavet, och det har skickats en flightcarrier, Admiral Kuznetsov, där man haft övningar med några andra fartyg från december 2011 till februari 2012. Det fanns rykten under de senaste veckorna att ryssarna planerade att sätta in ännu en till marinstyrka i närheten Syrien.

Den ovanligt stora storleken på all den militärkraft som satts in på tisdagen ansågs vara ett budskap, inte bara för regionen utan också till USA och andra nationer som stödjer rebellerna och nu försöker att avsätta Syriens president Bashar al-Assad.

Läs orginalartikel här:
www.infowars.se/2012/07/11/ryssland-skickar-11-krigsfartyg-ner-till-syrien-10583207

Infowars.se / Bosse Jonsson

Följ kommentarerna vi rss

Kommentera
Insänt av

Lämna tomt om du vill vara anonym

Har du inget konto? Då kan du skapa ett HÄR
Har du ett konto så är det bara att logga in här