The Medic can also use restoration to negate the effect of the Defiler's plague on more expensive units. Optical Flare can be https://www.levitradosageus24.com/ viagra online sildenafil used against friendly units to block the effect of Parasite.

Klokt om registrering av romer

Inrikes 2013-09-30 09:35:24 Visningar: 1 697 Anmäl nyheten

Nils Funcke

Foto: Nils Funcke


Nils Funcke skriver i dagens Borås Tidning: "Vi lär av historien - att vi inget lär av historien. (Detta kan stå som en programförklaring för mitt arbete med att sprida kunskap om mitt folks historia i Sverige och kring mitt författarskap i ämnet romer och resande. Bennie Åkerfeldts kommentar.)
Funcke fortsätter: "Men det är just genom att se till historien och dra slutsatser och vara efterklok som vi slipper bli framåtdumma. // Det är i ett historiskt sammanhang man skall se registreringen av romer. Oavsett om det kommer att visa sig att det var motiverat att i en utredning av brott upprätta registren var det oförsvarligt att de inte togs bort. Registreringen av avlidna och barn eller personer med vaga kopplingar till politiska organisationer visar också hur register tenderar att leva sitt eget liv och hur även ovidkommande uppgifter- bra-att-ha-information, sparats."

Klokt och insiktsfullt skrivet i en Gästkrönika i Borås Tidning den 30 september 2013.

Bennie Åkerfeldt
Författare

Följ kommentarerna vi rss

Kommentera
Insänt av

Lämna tomt om du vill vara anonym

Har du inget konto? Då kan du skapa ett HÄR
Har du ett konto så är det bara att logga in här

Man inväntade inte ens sina egna utredningar innan man började be om ursäkt.
Tacka f-n att polisen på verkstadsgolvet blir förbannade och skriver av sig på facebook.

Så här långt har inget framkommit som tyder på att det omdiskuterade polisregistret måste vara ett utslag av rasism riktad mot romer. Överrepresentation i en kartläggning är inte i sig grund för att tala om rasism, skriver Per Bauhn, professor i praktisk filosofi vid Linnéuniversitetet.
www.svd.se/opinion/brannpunkt/okritisk-hallning-till-rasism_8660496.svd
..."så här långt har inget framkommit som tyder på att det omdiskuterade polisregistret måste vara ett utslag av sådan rasism. Det för över till frågan om den snabbhet med vilken det officiella Sverige bestämde sig för att polisregistret måste vara just rasistiskt. Man inväntade inte ens sina egna utredningar innan man började be om ursäkt. Detta är måhända en typisk reflex av vår samtida identitetspolitiska hyperkänslighet. Även om man i alla andra sammanhang är angelägen att hävda att ingen är skyldig som inte är dömd, så gäller här andra regler. Blotta misstanken om rasism, diskriminering, ”fobi” mot viss religion eller kultur är i praktiken en avkunnad dom, och den som vill värja sig mot anklagelsen kommer att finna sig i en moralisk uppförsbacke, där argumenten försvinner i en skur av burop och krav på ursäkter.

Bakom detta ligger säkert en vilja att ständigt vara på det godas sida, plus en slentrianmässig bild av majoritetssamhället som strukturellt rasistiskt och en ständig källa till förtryck. Filosofen och sociologen Ernest Gellner påpekade en gång att solidaritet står i omvänd proportion till rationalitet. Ju mer vi vill visa oss solidariska med en idé, desto mindre utrymme har vi för ett kritiskt förhållningssätt till samma idé. När samhället bestämt sig för att bekämpa rasism (vilket är lovvärt) så föreligger också en risk att man blir oförmögen att ifrågasätta anklagelser om rasism (vilket är en brist i kritiskt tänkande). Men om man ropar varg varje gång man tror sig se en rasistisk struktur, så kommer man att ha ett trovärdighetsproblem den dag då man ställs inför den verkliga rasismen."

PER BAUHN
Professor i praktisk filosofi, Linnéuniversitetet

2013-10-27 11:15:57 Anmäl

Aftonbladet Sweden is rotten.
En kvinna i Sverige med namn Thérèse Angélique har i Dagens Juridik och Nyhetsberket publicerat dokument och datafiler som visar NSA spionverksamhet.

Sveriges inkompetenta mediamonopolister fortsätter med dårars envishet att låtsas som om de inte läst vad Thérèse Angélique publicerat och de fortsätter att ljuga också i idag 21 oktober 2013 för Wolfgang Hansson, Aftonbladet skriver.
I Frankrike ska NSA, National Security Agency, enligt uppgifter som - i dag - publiceras i dagstidningen Le Monde!

Janne L 2013-10-21 20:21:38 Anmäl