The Medic can also use restoration to negate the effect of the Defiler's plague on more expensive units. Optical Flare can be https://www.levitradosageus24.com/ viagra online sildenafil used against friendly units to block the effect of Parasite.

Ersättning till alla registrerade romer?

Inrikes 2017-05-29 10:07:18 Visningar: 1 764 Anmäl nyheten

Foto: Maja Suslin

Foto: Foto: Maja Suslin


Det visar sig nu svårt för alla de romer som inte redan från början år 2013 passade på att utnyttja möjligheten att ställa frågan till Skånepolisen om de fanns med i registret att få svar på om de förekommer i registret och därmed är berättigade till ersättning.
Justitiekanslern beslöt den 24 maj att ALLA som återfinns i romregistret ska få ersättning. Det blir det största skadeståndet någonsin som betalats ut av staten – över 160 miljoner för en enskild händelse. Detta är nog gott och väl, men vad gör alla de romer som inte passade på att använda Skånepolisens särskilda länk för att ta reda på om de fanns med i registret under 2013?
SVT Nyheter skriver: ”Det har tidigare förekommit tidningsuppgifter (DN 2014) att delar av romregistret flyttats över till ett annat register. Om dessa uppgifter stämmer har varit svårt att få klarhet i. Enligt Eva Lindeblad, chef för polisens rättsavdelning, ska det inte finnas något register längre. Samtidigt tillägger hon att hon inte kan ”veta exakt vad Malmöpolisen har i sina arkiv”.
Mats Berggren, chef för underrättelseenheten i Polisregion syd, säger att personer som fanns i Romregistret självfallet fortfarande kan finnas i andra register.
– Vi har ju kartläggningar över personer som kan misstänkas för brott eller förekommer i kretsar som har kontakt med brottslighet, säger han. Det finns dock inte längre något registret som enbart baseras på etnicitet.”
Så hur gör man för att få reda på om man förekommer i registret och därmed är berättigad till ersättning?
De elva romer som stämde staten med hjälp av organisationen Civil Right Defenders i tingsrätten – och vann är segrare i denna sak, men hur många fler av de ursprungligen 4.741 romer som fanns i det olagliga registret romer kommer att kunna få nytta av domen då registret verkar ha gått upp i rök?

Bennie Åkerfeldt
Resanderomsk författare

Följ kommentarerna vi rss

Kommentera
Insänt av

Lämna tomt om du vill vara anonym

Har du inget konto? Då kan du skapa ett HÄR
Har du ett konto så är det bara att logga in här

alla är vi människor . lika värda

2017-08-14 17:38:15 Anmäl

Romer har behandling dåligt

2017-06-17 19:54:23 Anmäl

I Sverige går dårarna lösa och de mentalt friska jagas av (((staten))).

Det var naivt av 45-åringen att skriva av sig på (((fejan))) som kan ta egna beslut om att stämma sina användare – tänk på det ni som hänger där. Dessutom äger fejan allt ni skriver och publicerar i bildväg.

För övrigt har det precis kommit en undersökning som visar att folk som hänger mycket på fejan blir socialt störda, vilket jag redan konstaterat utan någon vetenskaplig avhandling.
www.nordfront.se/man-atalas-fortal-av-ikeamordaren-abraham-ukbagabir.smr

2017-05-30 12:20:45 Anmäl

Är väl inte så konstigt att även Serung blir frustrerad. Han får inget skadestånd, men kriminella zigenare får det. Olikabehandling kallas det för.

Nu ska ett till kriminellt patrask försöka suga ut de svenska skattebetalarna på kränkhetspengar.
www.nordfront.se/man-atalas-fortal-av-ikeamordaren-abraham-ukbagabir.smr
Men folket står på den enda sunda i detta fall, nämligen på "45-åringen" sida!

Alla kriminella romer & tiggare bör kastas ut från Absudistan! (dvs Sverige)

2017-05-30 12:10:53 Anmäl

Om svenskar står upp för sina åsikter bli de förföljda, trakasserade, och utan jobb. Så ser dagens Sverige ut.
www.nordfront.se/marcus-birro-ger-upp-makten-vinner.smr

2017-05-30 12:06:28 Anmäl

Lustigt att Carl Serung som gjort sig skyldig till oerhörd brottslighet mot kvinnor angriper romerska rätt till skadestånd.

2017-05-30 02:37:09 Anmäl

Romer står för sina åsikter. Svenskar fegae

2017-05-29 20:16:02 Anmäl

Ett kriminellt beslut som inte bara pungslår polisen på ekonomiska resurser utan som också påverkar framtida spaning då det gäller romer; polisen kommer bli ännu mindre intresserade att följa upp romsk brottslighet i rädslan för ytterligare skadestånd. Dessutom sårar det medborgarnas uppfattning om den svenska rättvisan; folk är väl medvetna om romsk brottslighet och vill såklart att den bevakas och utreds, inte att de skall få 35 000 kr person av skattemedel för att finansiera ytterligare brott.
www.flashback.org/t2227481p100

2017-05-29 20:10:13 Anmäl

Romregistret var inget romregister

polisloggaMAGPLASK När Dagens Nyheter och Niklas Orrenius slog upp det så kallade romregistret följde reaktionerna den politiskt korrekta mallen till punkt och pricka. Nu visar det sig dock att det aldrig handlat om något etniskt register, utan underrättelser om kriminella personer i vissa nätverk.

Det var 2013 Dagens Nyheter slog upp registret stort, och redan i november samma år slog Säkerhets och integritetsskyddsnämnden fast att det inte rört sig om ett etniskt register.

Och nu är det Justitieombudsmannen som granskat Skånepolisens dataregister och även de konkluderar att inget etniskt register funnits.

I ett ledarstick i Smålandsposten påpekar Mathias Bred att i medierna har det fortsatt hetat “romregister” och “storyn där svensk polis på 30-tals manér förde etniska register verkar ha varit allför tilltalande för att överge bara för att den visats vara osann”.

JO kritiserar dock ledningen hos Skånepolisen för oordning och oklar ansvarsfördelning.

Men sedan kvarstår de principiella frågorna. Ska polisen sluta att samla och spara information om misstänkta illgärningsmän bara för att dessa visar sig komma från samma släkt? I länder som Italien, USA och Irland är det känt att organiserad brottslighet kan sammanfalla med släkter. Vad väger tyngst: att beivra brott eller att undvika att peka ut en särskild minoritet?

Dagens Juridik tolkar dock JO:s granskning på ett helt annat sätt trots att man uttryckligen säger att uppgifterna blott “fått
karaktären av ett register över etnisk tillhörighet”.
avpixlat.info/2015/03/20/romregistret-var-inget-romregister/

Det lönar sig att vara kriminell i Absurdistan 2017-05-29 20:05:45 Anmäl

Är det inte märkligt att jag, i egenskap av svensk, inte bara förväntas ta avstånd från vad andra svenskar gjort utan dessutom egenskap av skattebetalare betala ut skadestånd till människor som kränkts av andra svenskars agerande.

Samtidigt behöver romer aldrig, i egenskap av romer, ta avstånd från vad andra romer gjort eller betala ersättning för de skador som drabbat andra.

BueDigre 2017-05-29 19:57:52 Anmäl

Zigenarna ska inte ha ett korvöre. Zigenare är ett kriminellt pack och jag lyfter på hatten åt polisen som skapade detta register för att hålla reda på alla jäkla klaner.
Men, som vanligt i landet Absurdistan, så är det alltid någon som blir kränkt.
Borde dessa personer också få skadestånd, det handlar ju också om register:
www.sydsvenskan.se/2014-05-12/villaagare-rasar-efter-sopvarning
/Carl Serung

2017-05-29 19:56:26 Anmäl

Att vara rom i dagens Sverige verkar vara en säker källa till fasta inkomster. De blir antingen "kränkta" eller "diskriminerade" oavsett vilka hyss de hittar på. Sedan är det bara att vänta på skadeståndet. Det är uppenbart att de kan göra precis vad som helst och ändå få en klapp på axeln och ett skadestånd. Att kartlägga deras kriminalitet måste såklart vara diskriminerande det också.

Studsboll 2017-05-29 19:52:38 Anmäl

Personerna i fråga (zigenarna) har ju överhuvudtaget inte lidit någon skada,så vad exakt är det som de ska kompenseras för,som tidigare nämnt så var ju många zigenare helt ovetande om att de fanns med.

Tacka juden Wolodarski och hand agendasättande journalistik för att zigenarna återigen blåser Svenska skattebetalare på astronomsika summot.

rojas 2017-05-29 19:51:43 Anmäl

Grattis till alla romer som var med i registret, 5000:- var.
Vi övriga=skattebetalarna blir av med 20145000:-
Tack för det DN
www.flashback.org/p45818797
Ett jävla skämt. Känns ju verkligen skitkul att skatta halva lönen för att de ska ge lite lättkränkta romer plåster på "såren".
Emigration nästa.

2017-05-29 19:50:13 Anmäl

Dessa kriminella parasiter borde inte ha något alls av oss skattebetalare! De borde börja jobba istället och sluta vara så jävla krääänktaaa hela tiden! Föd inte så många barn som ni inte ens kan ta hand om. Sterilisera er istället, så som socialdemokraterna berättigat gjorde förr i tiden.

2017-05-29 19:42:21 Anmäl

Dessa kriminella parasiter borde inte ha något alls av oss skattebetalare! De borde börja jobba istället och sluta vara så jävla krääänktaaa hela tiden! Föd inte så många barn som ni inte ens kan ta hand om. Sterilisera er istället, så som socialdemokraterna berättigat gjorde förr i tiden.

2017-05-29 19:42:19 Anmäl

Dessa kriminella parasiter borde inte ha något alls av oss skattebetalare! De borde börja jobba istället och sluta vara så jävla krääänktaaa hela tiden! Föd inte så många barn som ni inte ens kan ta hand om. Sterilisera er istället, så som socialdemokraterna berättigat gjorde förr i tiden.

2017-05-29 19:42:18 Anmäl