The Medic can also use restoration to negate the effect of the Defiler's plague on more expensive units. Optical Flare can be https://www.levitradosageus24.com/ viagra online sildenafil used against friendly units to block the effect of Parasite.

Tips för dig som handlar från USA under Black Friday

Teknik 2017-10-29 11:23:36 Visningar: 1 241 Anmäl nyheten

Black Friday, Arkivbild.

Foto: Black Friday, Arkivbild.


Dagen efter thanks giving, även känd som ”black Friday” har kommit att bli en ny tradition även på svensk mark. Begreppet har börjat användas inför starten av en ny shoppingsäsong, och i USA hör det inte till ovanligheterna att se konsumenter köa utanför stora varuhus. Skulle du befinna dig i USA i anslutning till Black Friday så kan det vara bra att tänka på två saker:

1. Att du som konsument alltid betalar skatt på dina varor när du kommer till kassan. Skatten i USA brukar vanligtvis inte vara inräknad i priset som du ser på butiksskyltar eller på prislappar. Detta är något som läggs på innan du betalar dina varor. Skattesatsen varierar beroende på vilken delstat du besöker. På www.salestaxstates.com kan du i förväg själv räkna ut procenten som betalar när du kommer till kassan. Florida brukar generellt ha de lägsta skatterna på försäljning.

2. Innehar du ett svenskt medborgarskap eller ett annat EU-pass så har du möjlighet att få tillbaka skatten (när du handlar i USA eller i ett annat land som inte är med i den europeiska unionen).

Det viktiga är att du har originalkvittona med dig och att du kan styrka ditt köp när du besöker tullen. Om dina kvitton är amerikanska så ska du kontakta amerikansk tull innan din avresa. Skatteavdraget kan bara göras om du fysiskt befinner dig på amerikanskt territorium och kontaktar tullmyndigheten personligen. Förmånen gäller alltså inte om du utför köp på nätet. Då betalar du precis som vanligt skatt (VAT), avgifter för post och administration samt tullavgift om din beställning måste tullas via svensk tull.

Vilka varor som behöver tullas framgår på tullens hemsida, till och med deras värden. Beställer du exempelvis kosmetik så rekommenderar vi att du hellre gör det via svenska sajter, som exempelvis Nordic Feel. På deras kampanjsida Black Friday 2017 Sverige har du som konsument samma utbud av kosmetika som på amerikanska sajter. Sidan går dessutom under EU-lagar, och som konsument har du möjlighet att skicka tillbaka produkterna inom 14 dagar om de inte motsvarar dina förhoppningar. Det förutsätter givetvis att varans förpackning inte är bruten.

Ytterligare information om handel från andra länder och via webben kan du läsa om på Tullverkets hemsida:

www.tullverket.se/4.7df61c5915510cfe9e710597.html
www.tullverket.se/4.7df61c5915510cfe9e7104fe.html

Följ kommentarerna vi rss

Kommentera
Insänt av

Lämna tomt om du vill vara anonym

Har du inget konto? Då kan du skapa ett HÄR
Har du ett konto så är det bara att logga in här

Bra med black Friday lagom till jul.

2017-11-19 07:07:07 Anmäl

Hej,
Ett tips: På black-friday.se så samlas alla svenska rabatter under Black Friday och Cyber Monday. :)

David 2017-10-30 09:31:38 Anmäl