The Medic can also use restoration to negate the effect of the Defiler's plague on more expensive units. Optical Flare can be https://www.levitradosageus24.com/ viagra online sildenafil used against friendly units to block the effect of Parasite.

Obducenten begär resning

Inrikes Stockholm 2010-09-13 09:42:35 Visningar: 9 644 Anmäl nyheten


Allmänläkaren och obducenten har idag inlämnat en resningsansökan till Regeringsrätten i det 26 år gamla styckmordsmålet.

1984 hittades Catrine da Costa styckad. 1988 åtalades två läkare för mordet. De friades för mordet men i domskälen skrevs det in att allmänläkaren och obducenten styckat da Costa i närvaro av allmänläkarens då 17 månader gamla dotter.

Läkarna har sedan 1988 försökt få domen prövad i högre instans.

Huvudvittne i tingsrätten var allmänläkarens före detta fru som hävdade att dottern berättat att hon träffat da Costa och läkarna när hon var mellan 13-17 månader gammal.

I resningsansökan tas det bland annat upp att läkarna friats i DNA-test samt att det inte är läkarnas fingeravtryck på de säckar som Catrine återfanns i.

Resningsansökan berör även polisens ovilja att lösa mordet på Catrine.
"Slaktarens DNA lämnades inte av polisen för matchning mot hårstrånas DNA, när några övriga misstänktas DNA lämnades för analys. Min begäran hanterades motvilligt av polis och åklagare".
(Läs mer om slaktaren här. www.nyhetsverket.se/nyhet/2581/Var-Catrine-da-Costa-hans-fj%C3%A4rde-offer Många tror att han är skyldig till mordet på da Costa men något DNA-test gjordes aldrig på Stanislaw Gonerka).

Läkarnas ombud är advokat Anders Frigell.

På Facebook finns en kampanjsida till stöd för läkarna. Deltagarna bakom uppropet menar att de två männen utsatts för ett justitiemord.
www.facebook.com/group.php?gid=148761795460

Journalisten och debattören Anders Carlgren analyserar resningsansökan på
stadsholmen.blogspot.com/2010/09/allmanlakaren-och-obducenten-begar.html

Följ kommentarerna vi rss

Kommentera
Insänt av

Lämna tomt om du vill vara anonym

Har du inget konto? Då kan du skapa ett HÄR
Har du ett konto så är det bara att logga in här

Obducenten och allmänläkaren företrädds i skadeståndsärendet av
Carl-Johan Vahlén och Kajsa Blomgren.
Läs mer här.
www.andersagell.se/styck_skade_legio.html
I legitimationsärendet företräds läkarna av Anders Frigell.
www.andersagell.se/styck_resning_frigell.html

Patrik Nyberg 2010-11-03 22:02:08 Anmäl

Är detta läkarnas nya ombud?
www.juristjouren.se/eva-sjogren

Olaus Petri 2010-11-03 16:31:23 Anmäl

Ge läkarna upprättelse!

Messias 2010-09-15 19:11:01 Anmäl

På grund av min ovana att skriva kommentarer på denna sajt, har mitt nedanstående debattinlägg råkat i oordning (det första stycket är alltså det som kommer först i kronologisk ordning men hamnat längst ned osv). Ursäkta!

JG 2010-09-13 19:14:18 Anmäl

En annan brännande fråga är den vilket ansvar samhället har mot Catrine da Costa och hennes efterlevande. Det är obegripligt och oförlåtligt hur i första hand polisen uppvisat en i det närmaste total ovilja att följa upp alternativa spår, även efter det att det med tiden blev mer och mer uppenbart hur ihåligt anklagelserna mot läkarna ekade.

JG 2010-09-13 19:09:15 Anmäl

Utöver samhällets ansvar beträffande dessa institutioners missgrepp i det aktuella fallet bör man beakta att en av dess främsta läroanstalter ifråga om juridik, nämligen Juridiska fakulteten vid Stockholms Universitet, främst via Christian Diesen, professor i processrätt, länge lärde ut att de båda läkarna var överbevisade i skuldfrågan.

JG 2010-09-13 19:08:09 Anmäl

Staten och dess myndigheter ingriper på hundratals olika sätt i medborgarnas liv och med detta långtgående inflytande följer också en skyldighet att värna om individens integritet och rättigheter i varje samhälle som vill kalla sig en rättsstat.

I detta specifika fall handlar det främst om hur polis, åklagare och olika domstolar hanterat rättsfallet, men rättssamhällets roll sträcker sig längre än så.

Utöver samhällets ansvar beträffande dessa institutioners missgrepp i det aktuella fallet bör man b

JG 2010-09-13 19:05:09 Anmäl

Detta rättsfall är ett av de mest uppmärksammade i Sveriges historia.

Vidare är det i många avseenden unikt genom det sätt media, politiska rörelser, akademiker, kulturpersonligheter och inte minst rättsvårdande instanser förhållit sig till ämnet.

Undan för undan har det framkommit allt starkare skäl för att dra slutsatsen att de båda läkarna utsatts för ett justitiemord.

Vilket ansvar har staten i detta avseende och hur bör Regeringsrätten bedöma frågan utifrån detta ansvar?

Staten och dess m

JG 2010-09-13 19:02:39 Anmäl